Elementor – najbolji page builder za wordpress

Elementor, Visual Composer i Gutenberg su tri najpopularna alata za pravljenje VordPress stranica.

Elementor je drag&drop alat za pravljenje stranica i sa vrlo korisnim načinom pregleda urađenih stranica. Jednostavan je za upotrebu i ima širok spektar funkcija.
Visual Composer je još jedan dodatak za pravljenje stranica za prevlačenje i ispuštanje. Takođe ima funkciju pregleda uživo i jednostavan je za korišćenje. Međutim, on nema toliko funkcija kao Elementor.
Gutenberg je novi VordPress editor koji koristi blokove za kreiranje sadržaja. Još uvek je u razvoju, ali obećava da će biti moćan alat za kreiranje stranica i postova.

Zašto koristiti dodatne programe/alate za pravljenje vordpress stranica?

Postoji nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir pri izboru page buildera / kreatora stranica. Prvo, morate razmisliti o tome koju vrstu sajtova želite da napravite. Ako želite da kreirate jednostavne, statične stranice, bilo koji od ovih alata će dobro funkcionisati. Međutim, ako želite da napravite složenije sajtove sa funkcijama kao što su e-trgovina ili dodatnim nekakvim animacima, funkcionalnostima, onda ćete morati izabrati moćniji alat za to. Drugo, morate uzeti u obzir svoj budžet. Elementor i Visual Composer su premium dodaci, gde imate dogišnju pretplatu. Gutenberg je besplatni dodatak koji je uključen u VordPress-ali i alat sa najmanje funkcionalnosti, ali ako je cena faktor, onda je Gutenberg možda najbolja opcija za vas. Treće, potrebno je da pogledate potrebe vašeg sajta sada iu budućnosti. Iako je Gutenberg odličan početni dodatak, možda nije najbolji za svaku vrstu veb lokacije.

Elementor – za i protiv

Prednosti Elementora:

  1. Elementor je izuzetno lak i jednostavan za korišćenje, čak i za one koji nisu upoznati sa kodiranjem. Možete kreirati složene izglede i dizajne bez potrebe za pisanjem koda.
  2. Elementor pruža širok spektar funkcija i opcija koje vam omogućavaju da kreirate skoro svaku vrstu veb stranice koju možete zamisliti, od informativnih sajtova, do složenih sajtova , online prodavnica…
  3. Elementor se stalno ažurira novim funkcijama i poboljšanjima, tako da možete biti sigurni da će vaša veb lokacija uvek biti ažurna.
  4. Elementor je potpuno prilagodljiv i može se odlično koristiti za kreiranje web sajtova prilagođenih mobilnim uređajima.
  5. Elementor podržava aktivna zajednica programera koji pomažu jedni drugima.

Elementor mane:

  1. Cena
    Ali valjda je svima danas jasno da sve što valja i košta, pa ako želite da uložite u svoj posao, onda i ta cena nije skupa, posebno što Elementor ima više godišnjih pretplata, u zavisnosti od broja sajtova na kojima se koristi

    POGLEDAJTE ELEMENTOR CENOVNIK

 

Više o Elementoru pogledajte klikom na sliku ispod: